Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

Een exemplaar van de 'Eigen Favoliedjes' van afscheidnemende Urbanus


DatumIngezonden op: 07-06-2024 06:56 GebruikerIngezonden door: Answi Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: 06-06-2024 StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: onbekend EinddatumOrganisator: Radio2

Tags: Binnenlands · Muziek · Overige

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

 

Op 7 juni wordt Urbanus 75 en kondigt hij het afscheid van zijn publiek aan met een nieuwe tournee 'Bes tof'. Naar aanleiding van zijn 75ste is er trouwens ook net een dubbele verzamelaar verschenen: 'Eigen Favoliedjes', een compilatie van 26 van zijn favoriete nummers. Speel mee en win je exemplaar van deze unieke dubbelaar.

Als artiest ben ik altijd al fan geweest van Bob Dylan, die zong vooral nummers met een belangrijk verhaal er in. Dat wou ik ook af en toe eens doen tussen mijn hele reeks Hoempapa nummers waar men makkelijker een hit mee scoort. Om op te vallen moest men zoveel mogelijk nummers maken met zo kort mogelijke strofes en zo veel mogelijk refreinen. Dan wordt het makkelijker een meezinger. Ik heb er zo wel een aantal gemaakt, maar ik ben nogal een babbelaar en dat zit dan ook in mijn liedjesteksten, waardoor mijn nummers vaak te lang waren om op de radio gedraaid te worden. Mijn persoonlijke lievelingsnummers zijn toch vooral die waarin ik een boeiend verhaal vertel of zelfs emoties mee kan losmaken", vertelt een enthousiaste Urbanus.

"Brutaal en vulgair"

"Ik ben altijd het meest opgevallen als een redelijk brutale en soms vulgaire komiek, maar ik heb ook wel veel fans die vooral van mijn gevoeligere nummers houden en die wou ik met deze favoliedjesplaat even tegemoet komen. Ik ben geen super gitarist als Jean Blaute, toch heb ik in de live nummers op deze plaat een aantal leuke gitaar solootjes gespeeld waar ik trots op ben. Helemaal in de juiste maat spelen was nooit mijn talent. Als ik de mensen boeide was het voor mij dik oké.”


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.